Menu

Vyrobte si s batoletem domácí mýdlo!

Budete potřebovat jenom 100g mýdla, plastové formičky, kurkumu, vonný olej z citronu nebo pomeranče, čerstvý citron nebo pomeranč a struhadlo.

 

 

Nejlepší mýdlo, které můžete použít je z olivového oleje, kozího mléka nebo glycerinu. Ze 100 g vyrobíte přibližně jedno malé mýdlo. Vložte mýdlo do nádoby vhodné pro mikrovlnnou troubu a zahřívejte po dobu 30 sekund, dokud se nerozpustí. Nechte své batole přidat špetku kurkumového prášku a míchejte lžící nebo metličkou, dokud se nerozpustí. Přidejte do misky 2–4 kapky éterického oleje. Ukažte batoleti, jak nastrouhat citrónovou nebo pomerančovou kůru. Budete potřebovat asi 1 čajovou lžičku. Tu nechte batole, aby s ní mýdlo ochutilo a mohlo ho se směsí pořádně promíchat. Nalijte směs do plastové formičky a nechte 45 minut uležet a potom 10 minut zmrazte. A už si máte čím mýt ruce!

Chcete se dozvědět více? Přečtěte si náš další článek:
STOLOVÁNÍ S BATOLETEM

Další články

Vařit s dětmi je zábava!

Často se říká, že „společné stolování drží rodinu pohromadě”. Posuňme se ještě o něco dále a pojďme společně péct a vařit. My v Montessori víme, že kuchyně nabízí celou řadu možností všem dětem, batolaty počínaje a dospívajícími konče. Vaření a pečení je totiž součástí Montessori aktivit v oblasti praktického života již od okamžiku, kdy batole začne chodit. Tyto výhody však nejsou v žádném případě vázány na připravené prostředí v Montessori třídě – velmi snadno lze vše aplikovat také doma.

Číst dál

Praktický život a jeho přínosy pro vývoj batolete

“První věc, kterou je třeba si uvědomit o cvičeních praktického života je to, že jejich cíl vlastně není "praktický". Důraz by se neměl klást na slovo „praktický“, ale na slovo "život". Jejich záměrem je napomáhat vývoji dítěte.”                                          E. M. Standing, Maria Montessori: Její život a práce

Číst dál

Interview s učitelem, Greg McCrackenem

Jaké je tvé životní motto? Když jsem byl mladý, můj tatínek mi říkával: „Vždycky dělej to nejlepší, co umíš.“ A podobně se snažím mít často na mysli: „Dělej, co umíš, tam kde jsi a s tím, co máš.“ 

Číst dál

Vánoční pečení s batoletem

Za okny to začíná vypadat jako v zimě – první mrazy, temné večery, světýlka a vánoční dekorace všude kolem nás. Snažíme se vyplnit dlouhé chladné noci v prosinci světlem svíček, jehličí a vůní nesčetných slavnostních pohoštění. Všude kolem nás je tolik lahodných chutí – horká čokoláda, sladký čaj, voňavé cukroví a pečivo a my se díky tomu všemu cítíme příjemně a útulně.

Číst dál

IMSP Podcast: Meet alumna Mariana Beckova

"Má tři slova, kterými bych popsala IMSP, jsou samostatnost, zábava a zvídavost!"

Číst dál
27.10.2020
Virtuální prohlídka