Menu

Science Experiment: Easter Bouncing Eggs

Have you ever seen a bouncing egg? Enjoy this wonderful Science Experiment with Ms. Mikaela! Elementary students can talk in depth about the chemical properties of eggs and the chemical reaction its proteins undergo when exposed to vinegar.

What you‘ll need: eggs, food coloring, wide mouth bowl / glass, vinegar, warm water

Step1: In a wide mouth bowl orglass, add an egg, vinegar, andfood coloring (optional)

Step 2: After 24hrs, remove eggand empty the liquid. Refill thebowl/glass with vinegar and foodcoloring. Add the egg to the liquidagain.

Step 3: Wait 2-3 days, the egg willexpand and the shell will fall off.

Step 4: Remove the egg and rinsewith warm water.

Step 5: Start bouncing!

Další články

Montessori: vzdělání pro život

Nenechte si ujít zajímavý seminář. Na půdě IMSP budou přednášet dvě světové osobnosti z oblasti Montessori Dr. Steve Hughes a Elina Rautasalo. 

Číst dál

Sportovní den a mezinárodní festival jídla

Užijte si pár nejlepších momentů ze Sportovního dne!

Číst dál

Konce roku slavíme se zmrzlinou

Se zmrzlinou a úsměvem od ucha k ucha se loučíme se školním rokem 2018/2019!

Číst dál

Ve zvířecí záchranné stanici

Učíme se odpovědnosti za zvířata.

Číst dál

"Pojd se mnou pracovat" v primary a elementary třídách

„Pojď se mnou pracovat“ je jedna z nejoblíbenějších akcí naší školy.

Číst dál
16.02.2021
Příjďte na interaktivní den otevřených dveří Montessori
dílničky pro děti
2-12 měsíců
Montessori dílničky
batole a já
Virtuální prohlídka